تمام راهها برای حفاظت از منابع طبیعی طی شده است؛ راهی غیر از سپردن به مردم نداریم
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در ۴۰ سال گذشته تمامی راهها برای حفاظت از منابع طبیعی را پیمودهایم و هیچ راهی غیر از سپردن این موضوع به خود مردم وجود ندارد
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در ۴۰ سال گذشته تمامی راهها برای حفاظت از منابع طبیعی را پیمودهایم و هیچ راهی غیر از سپردن این موضوع به خود مردم وجود ندارد.
خلیل آقایی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور در دهمین اجلاس ملی شبکه سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور که در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت و حفاظت تمامی عرصههای منابع طبیعی کشور از عهده ما خارج است و مردم باید در این زمینه به ما کمک کنند.
وی افزود: هر مدیری تاکنون ادعایی در این خصوص داشته است بجا بوده، اما ما اعلام میکنیم که این کار به تنهایی از عهده سازمان جنگلها خارج است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بستر توسعه کشور، منابع طبیعی است و عرصه منابع طبیعی نیز برای استفاده نسل امروز است اما باید آن را برای نسلهای آینده نیز حفاظت کنیم.
آقایی اظهار داشت: در گذشته دغدغه اصلی ما این بود که مسؤولان به حوزه منابع طبیعی و محیط زیست توجهی نداشتند، اما الان سیاستمداران و مسؤولان کلان در کشور به حفاظت از منابعطبیعی و محیطزیست اذعان دارند و بدان توجه میکنند.
وی ادامه داد: در ۴۰ سال گذشته تمامی راهها برای حفاظت از منابع طبیعی را پیمودهایم و هیچ راهی غیر از سپردن این موضوع به خود مردم وجود ندارد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: اگر نیاز به اصلاح قانون در این حوزه وجود دارد باید فعالان این حوزه و متخصصان امر آن را به ما اطلاع دهند و مردم نیز باید بدانند که ما در برابر آنها قرار نگرفتهایم،بلکه در کنارشان هستیم.
وی با اشاره به اینکه انجمنهای مردمنهاد نقش اساسی و جدی در حفاظت از منابعطبیعی دارند، گفت: ما نیازمند کمک سازمانهای مردمنهاد به ویژه سازمانهایی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت میکنند، هستیم.
رئیس سازمان جنگلها در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ما با کشاورزی، معدن و تله کابین مخالف نیستیم اما با تخریب منابعطبیعی بواسطه بهرهبرداری غیر اصولی مخالفیم و اگر اخبار و اطلاعاتی در این خصوص برسد پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲۷۰۰۰ پرونده برای متخلفین حوزه منابعطبیعی تشکیل شده است از جدیت سازمان جنگلها با متجاوزین و مخربین عرصههای منابعطبیعی خبر داد و گفت: ما فرد روستایی را که منابعطبیعی را تخریب میکند، زمین خوار نمیدانیم و معتقدیم نحوه برخورد با این قشر در مقایسه با افرادی که از شهر به روستا میآیند و به انحاء مختلف به اراضی ملی تجاوز میکنند باید متفاوت باشد.
مسئول اول منابعطبیعی کشور با اشاره به گسترش اقدامات بیولوژیکی در مراتع کشور گفت: از سال گذشته اعتبارات حوزه مرتع افزایش قابل توجه داشته و تحرک خوبی در اقدامات اجرایی این بخش ایجاد شده است.
مهندس آقایی افزود: با اجرای عملیاتهای مختلف از جمله بذرپاشی و کپهکاری و به لطف بارشهای الهی، پوشش گیاهی این عرصهها تقویت شده است
ارسال به دوست