همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و صیانت از منابع طبیعی در استان اردبیل برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست از 10 الی 11 مهرماه به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی و با همکاری نهادهایی مانند اداره کل منابع طبیعی استان، انجمن آبخیزداری کشور و دانشگاه محقق اردبیلی برگزار میشود که نشست خبری این همایش امروز در اداره کل منابع طبیعی استان برگزار شد
سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی در اردبیل برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست از 10 الی 11 مهرماه به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی و با همکاری نهادهایی مانند اداره کل منابع طبیعی استان، انجمن آبخیزداری کشور و دانشگاه محقق اردبیلی برگزار میشود که نشست خبری این همایش امروز در اداره کل منابع طبیعی استان برگزار شد.
شهامت هدایت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در نشست خبری که ظهر امروز در محل این اداره کل برگزار شد، اظهار داشت: همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و علوم آبخیزداری با مشارکت چندین نهاد به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شود که این امیداریم در این راهکارهای مناسبی به منظور حفظ منابع طبیعی و حوزه آبخیزداری کشور ارائه شده و برای نجات حیات بشری پیشنهادهای کاربردی ارائه شود.
وی: برای اینکه بتوانیم منابع طبیعی و حوزه آبخیزداری کشور را برای نسلهای آینده نگهداری کنیم باید برای از بین رفتن منابع آب و خاک در کشور اهتمام ویژهای وجود داشته باشد و با برگزاری این همایشها، امیدواریم توجه به صیانت از منابع طبیعی و آبخیزداری در کشور افزایش یافته و عزم جدی در این رابطه ایجاد شود.
وی افزود: استان اردبیل دارای 3 حوزه آبخیز ارس، بالهارود و قزلاوزن میباشد که 364هزار هکتار از این مناطق مطالعات لازم انجام شده و بیش از 13 میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی برای انجام عملیات آبخیزداری در مرحله نخست تخصیص یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل تصریح کرد: مرحله دوم طرح عملیاتی این پروژه طی دو ماه آینده آغار میشود تا اعتبارات لازم در این زمینه اختصاص یابد و یک میلیارد تومان از اعتبارات استانی توسط استاندار اردبیل اختصاص یافته و یک میلیارد تومان نیز سازمان در مرحله دوم تخصیص مییابد که اعتبارات بیومکانیکی و تثبیت مالکیت هزینه میشود.
هدایت تصریح کرد: سیزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری و سومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست از 10 الی 11 مهرماه به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار میشود
.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: دانشکده منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی دارای 90 هیئت علمی میباشد که 8 گروه آموزشی برای این دانشکده تعریف شده و یک هزار و 700 نفر دانشجو نیز در این دانشکده تحصیل میکنند.
قربانی گفت: از جمله دلایل برگزاری این همایشها، می توان به رشد روزافزون جمعیت در تمامی نقاط جهان و محدودیت منابع طبیعی اشاره کرد که با توجه به این موضوع باید بتوانیم با ارائه راهکارهای مناسب یک توازن در بهرهبرداری و استفاده از منابع طبیعی در کشور ایجاد کنیم.
وی افزود: متأسفانه بحث حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در سالهای گذشته در کشور، مورد توجه جدی قرار نگرفته و امروزه شاهد تخریب و بحران زیاد در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست کشور هستیم که این موضوع نیز یکی از ضرورتهای برگزاری اینگونه همایشها است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: در رابطه با حضور آبخیزداری نیز، کشور ایران دارای شرایط و اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و حوزههای آبخیز کشور نیز در حالت شکننده قرار دارند و باید حفاظت و بهرهبرداری از این حوزههای آبخیز نیز مورد توجه مردم و مسئولان باشد.
قربانی تصریح کرد: تا به امروز 256 مقاله به دبیرخانه همایش در اردبیل ارسال شده که پذیرش مقالات در 12 محور مرتبط با منابع طبیعی، آبخیزداری و محیط زیست به انجام رسیده است که این همایش به میزبانی دانشگاه محقق اردبیلی در روزهای 10 الی 11 مهرماه و با همکاری چندین نهاد به صورت مشترک برگزار میشود.
نائب رئیس انجمن آبخیزداری کشور نیز در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: انجمن آبخیزداری کشور یک انجمن علمی و غیردولتی بوده که متشکل از دانشگاهیان، محققان و فارغ التحصیلان رشتههای مربوطه هست که به صورت داوطلبانه در این انجمن عضو شده و فعالیت میکنند.
سعادت گفت: کشور در بحران جدی کمبود منابع آب و خاک قرار دارد و انجمن آبخیزداری کشور نیز تمامی تلاش خود برای ارائه راهکارهای علمی و کاربردی در این زمینه انجام میدهد و حتی سعی داریم که از نظرات و راهکارهای فعالان حوزه آب و خاک استانهای کشور نیز بهرهمند شویم.
وی افزود: به همین دلیل است که سعی داریم همایشهای مرتبط با حوزههای منابع طبیعی و آبخیزداری خارج از پایتخت برگزار شود تا تمامی نقاط کشور در این رابطه حساس شده و برای اتخاذ راهکارهای مناسب همت کنند.
نائب رئیس انجمن آبخیزداری کشور تصریح کرد: آخرین یافتههای تحقیقاتی و علمی در این همایشها ارائه میشود و اساتید دانشگاهی و کارشناسان مختلف در کنار یکدیگر طرح موضوع کرده و برای حل مشکلات و صیانت از منابع طبیعی، راهکارهای تحقیقاتی و علمی ارائه میکنند
ارسال به دوست