سرما به کمک جنگل آفت زده خلخال آمد

تاریخ انتشار : 1397/02/16 - ساعت انتشار: ٠٨:٥٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سردی هوای اردیبهشت ماه بخشی از آفت پروانه دم قهوه ای مناطق جنگلی بلوط خلخال را از بین برده است.

 

    سردی هوای اردیبهشت ماه بخشی از آفت پروانه دم قهوه ای مناطق جنگلی بلوط خلخال را از بین برده است.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل شهامت هدایت  مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در بازدید از  مناطق جنگلی شهرستان خلخال با اعلام این خبر گفت: در صورت ادامه سردی نسبی هوا از بین رفتن بخش مهمی از آفت مناطق جنگلی آلوده دور از انتظار نیست.

وی افزود: در شرایط آب و هوایی سرد فعلی به علت پناه بردن آفت به داخل لانه های تنیده شاخه درختان ، مبارزه بیولوژیکی با این آفت امکان پذیر نیست.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: به دلیل گسترش آفت در بخش وسیعی از جنگل درختان بلوط منطقه مقابله مکانیکی و استفاده از روش بریدن شاخه های آلوده و سوزاندن آنها نمی تواند روش مناسبی برای ازبین بردن آفت باشد و بر این اساس استفاده از روش مبارزه بیولوژیکی با استفاده از محلول خاص در دستور کار اداره کل منابع طبیعی استان اردبیل قرار گرفته است.

هدایت با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی استان به تنهایی قادر به محلول پاشی سطح وسیعی از مناطق آلوده به آفت پروانه دم قهوه ای نیست، اظهار کرد: برای اجرای طرح مبارزه با این آفت پای کار بودن تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان ضروری است.

وی افزود: با گرم شدن هوا در روزهای آینده و بیرون آمدن شفیره ها از داخل لانه ها، مرحله اول مبارزه بیولوژیکی با استفاده از تراکتور و ماشین آلات سمپاشی اداره کل منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان آغاز و سپس منطقه غیر قابل نفوذ جنگل با استفاده از یک فروند پهباد در مدت 10 روز محلول پاشی خواهد شد.

هدایت افزود: ریشه کنی کامل این آفت از منطقه جنگلی خلخال نیازمند اجرای مراحل بعدی طرح در سال های آتی است.

فرهاد عبدالعلی پور ، مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل نیز با اعلام آمادگی برای همکاری جهت مبارزه با آفت جنگلی پروانه دم قهوه ای در خلخال گفت: برای این منظور باید کارگروه تخصصی مخاطرات کشاورزی شهرستان دست بکار شده و با استفاده از ظرفیت و توان لجستیکی همه دستگاه های اجرایی به مقابله با آفت بپردازد.

فریدون بابایی فرماندار خلخال هم گفت: آلودگی جنگل های خلخال به این آفت از پاییز سال گذشته آغاز و امسال شدت گرفته و به همین منظور شورای هماهنگی مدیریت بحران از ابتدای سال درخواست کمک از مرکز استان را برای مبارزه با این آفت در دستور کار خود قرار داده است.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج