کمک‌ ناچیز کارخانه‌های فعال در اردبیل برای نهال‌کاری

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۲ کد : ۷۸۳۵۸ اخبار استان
تعداد بازدید:۳
کمک‌ ناچیز کارخانه‌های فعال در اردبیل برای نهال‌کاری
محمود قلی‌زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت : برای پربارتر شدن ایجاد جنگلهای دست کاشت نیازمند ورود سرمایه داران و صاحبان صنایع که بخشی از آلاینده‌ها به واسطه تولیدات و فعالیت آنهاست، هستیم. واحدهای تولیدی در قبال مسئولیت اجتماعی خود شایسته است به توسعه فضای سبز ورود جدی داشته باشند و در کنار آن برای جنگل کاری نیز با سازمان منابع طبیعی همکاری داشته باشند

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان محمود قلی زاده با بیان این مطلب گفت : در ایجاد جنگل‌های دست کاشت نمی‌توان تنها با اعتبارات دولتی به پیشرفت‌های بزرگی رسید و به ورود بخش خصوصی و خیران محیط زیست و طبیعت نیازمندیم تا در جنگل کاری و کاشت ردیف‌های درختان از دیگر استان‌ها عقب نمانده و استانمان سرسبزتر از همیشه شود.

وی به مشارکت خوب بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی در کمک به محیط زیست و منابع طبیعی در قبال کمک‌های ناچیز صاحبان صنایع در اردبیل، اشاره کرد و افزود: سال پیش از سوی بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی 63 میلیارد تومان برای تولید نهال کمک شد و این در حالی است که در استان اردبیل این میزان کمک‌ها از سوی بخش خصوصی فقط به 50 میلیون تومان ‌رسید.

قلی‌زاده یادآور شد: در نشستی که با هماهنگی سازمان صمت با چندی از سرمایه گذاران بخش خصوصی و مدیران کارخانه‌های اردبیل داشتیم، از آنها خواستار کمک و مشارکت برای تولید نهال و ایجاد جنگل‌های دست کاشت شدیم، خروجی این جلسه کمک ناچیز 50 میلیون تومانی بود. با این میزان اعتبار ناچیز در بهترین حالت بتوان 5 هزار نهال جنگلی تولید کرد که در صورت قلمه‌گیری از نهال‌های خاص مثل صنوبر، در نهایت بشود 50 هزار نهال تولید کرد. هر چند خود این کار نیز ارزشمند بوده ولی با این تعداد نهال نمی‌توان جنگل کاری بزرگی انجام داد و اتفاقی بزرگ در استان اردبیل رقم زد.

قلیزاده تصریح کرد: با اعتبارات قطره‌چکانی دولتی تخصیص داده شده در سال پیش در ایستگاه نهال کاری پارس آباد موفق به تولید 70 هزار اصله نهال شدیم همچنین با اعتبارات دولتی 50 هزار نهال توت و 35 هزار اصله نهال فندق تولید شد ولی آن چه که مشخص است با این تعداد نمی‌شود به دنبال ایجادِ اتفاق سبزِ ماندگار شد.

قلیزاده یادآور شد: کسانی که دلشان برای طبیعت و محیط زیست اردبیل می‌سوزد به خیرات سبز نیز بیاندیشند. همان گونه که خیّران در بخش‌هایی همچون مدرسه سازی ورود دارند، این انتظار وجود دارد که برای برخورداری از هوای خوب و افزایش بارندگی‌ها و تعدیل دما و ... به خیرات درخت نیز همت گمارند. جنگل‌ها بزرگترین کارخانه تولید آب هستند و از فواید جنگل‌ها هر چه بگوییم باز کم گفته‌ایم.

تجربه موفق ایجاد جنگل دست کاشت در اردبیل

مدیرکل منابع طبیعی اردبیل گفت: در سالهای پیش درختان سوزنی برگ به صورت دست کاشت در بخشی از جنگل‌های شهرستان نمین نرسیده به تونل اردبیل - آستارا به صورت دست کاشت، کاشته شد. بعد از قُرُق کردن آن شاهد حال خوب این منطقه هستیم. این اتفاق در منطقه مورد اشاره، نتایج مثبتی داشته و امیدواریم در سالهای  آتی افزایش بیش از پیش جنگل‌های دست کاشت  را در اردبیل شاهد باشیم .

وی درباره برنامه سازمان منابع طبیعی برای ادامه طرح‌های ایجاد جنگل‌های دست کاشت در اردبیل نیز گفت: طی انجام تحقیقات و رایزنی با معاونت فنی سازمان منابع طبیعی تغییر در رویه کاشت درختان سوزنی برگ به گونه های پهن برگ جنگلی مثل آلوچه وحشی و ون و ... نیز در منطقه شروع شده تا احیا و غنی سازی جنگلی با قدرت بیشتری پیگیری شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: در طرح کاشت درختان فندق در منطقه جنگلی فندقلو نیز نهال فندق به صورت گلدانی کاشت و پرورش داده شده و در سال پیش نیز 25 هکتار از جنگل‌های منطقه به عرصه اصلی انتقال داده شدند.

به گفته وی در جنگلهای ارس بارانی حوزه مشگین شهر بخش دیگری از ایجاد جنگلهای دست کاشت را پیگیری کرده ایم. در حوزه مشگین غربی احیا و غنی سازی مناطق جنگلی با همت سازمان منابع طبیعی انجام خواهد پذیرفت.

مدیرکل منابع طبیعی اردبیل تصریح کرد: رویکرد خروج دام از جنگل‌ها برای حفظ درختان و افزایش جنگل، بصورت  مقطعی در مناطقی از استان اردبیل اجرایی شد که موفقیت آمیز بود ولی متاسفانه این طرح ادامه‌دار نشد.

قلیزاده با اشاره بر این که قُرُق کردن جنگل یکی از بهترین راهکارهای حفاظت از آن است، افزود: به منظور فنس کشی در بخشی از مناطق جنگلی، استقرار کیوسک و نگهبانی تمهیداتی اندیشیده شده است. بدین منظور در نیمه اول خرداد ماه سال جاری، اکیپی از فرماندهی یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و همچنین  منابع طبیعی استان گیلان و اردبیل در مناطق سوها و فندقلو حضور به هم رسانیده و بازدیدهایی انجام خواهد پذیرفت تا رایزنی و تعاملات لازم برای محافظت بهتر و هر چه بیشتر منطقه انجام پذیرد.

تداوم رایزنی برای افزایش محافظت از جنگل‌های موجود

مدیرکل منابع طبیعی اردبیل با اشاره به این که کمبود نیروهای انسانی سازمان منابع طبیعی را بارها به مسئولان رده بالا اعلام کرده‌اند، یادآور شد: برای افزایش نیروهای شرکتی تا کنون موفقیتی حاصل نشده است اما با حمایت‌های استانداری اردبیل و با همکاری و مکاتباتی که با سازمان امور استخدامی کشور انجام شد، به منظور حفاظت فیزیکی، جذب 73 نیروی جدید در سازمان منابع طبیعی درخواست گردیده تا در صورت موافقت با آن تغییرات محسوسی در حفاظت عرصه‌های جنگلی استان را شاهد شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با همت بزرگ و حضور خیّران طبیعت و صاحبان صنایع در کنار افزایش بودجه و منابع دولتی، دست به دست هم برای توسعه جنگل‌های دست کاشت اقدام کرده و قدم‌هایی ماندگار برداریم.

 

 

کلیدواژه‌ها: کمک‌ ناچیز کارخانه‌های فعال در اردبیل برای نهال‌کاری


اخبار مرتبط


نظر شما :